EN

آنالیز سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی

تاریخ 1397/07/12 تعداد بازدید 18601
کپی آدرس این مطلب
آنالیز سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی

شناسایی و تعیین هویت گوهرهای قیمتی و نیمه قیمتی آنالیز شیمیایی گوهرها به روش غیر تخریبی

شناسایی و آنالیز سنگ های نیمه قیمتی و قیمتی  


از دیر باز گوهرهای متنوعی در جهان طبیعت وجود داشته که در مسیر تاریخ مورد توجه قرار گرفته است. تمدن های مختلف بر حسب نوع فرهنگی که دارند از آنها استفاده می‌کردند. از گوهر‌های مختلف در کارهای تزئینی ، علمی ، صنعتی و ... بهره برداری می‌شود.

 

 گوهرها علاوه بر مزایا و خواص فوق ، دارای خاصیت دیگری هم هستند و آن کم یابی و پراکندگی معادنشان در نقاط مختلف و دور افتاده جهان است. پیداست گوهری که خواص یاد شده را به میزان بیشتری در خود جمع کرده باشد ، مانند الماس و یاقوت البته گرانبهاتر و مرغوب تر است و با کمبود این خواص ، از ارزش آن نیز کاسته میشود
سنگ هایی که میزان سختی آنها برابر با کوارتز و یا کم تر از آن است و در ضمن نمودهای رنگ ویژه ای نیز ندارد ولی به علت آرایش داخلی مساوی و همسان و اشکال مخصوص از سایر سنگ ها متمایز هستند ، در برابر گوهرهای گرانبها و یا "احجار کریمه" سنگ نیمه قیمتی یا سنگ های زینتی نامیده می شوند. هر چند از نظر حد فاصل معینی میان این سنگ ها و گوهرهای گرانبها و مواد کانی دیگر نمی توان قائل گردید.

 

طبقه بندی گوهر ها

1- گوهر های طبیعی (Natural): گوهر هایی است که از طبیعت به دست می آید.

2- گوهر های مصنوعی (synthetic) : گوهر هایی که توسط بشر ساخته شده و مشابه آنها در طبیعت موجود است

3- گوهر های ساخته دست (Man made): گوهرهایی که توسط بشر ساخته شده و لی مشابه آنها در طبیعت وجود ندارد.

4- گوهرهای جایگزین(Immitation)  : گوهر های طبیعی یا مصنوعی ارزان قیمت که به جای گوهر های گران قیمت فروخته میشود.

امروزه با افزایش تقاضا برای استفاده از سنگ های قیمتی، فروش سنگ های قیمتی تقلبی و جعلی به سرعت افزایش یافته است و نیاز به یک روش مؤثر و سریع برای تعیین اعتبار وجود دارد. قیمت سنگ های قیمتی با تکیه بر هویت، رنگ، وضوح، وزن، اندازه، منشأ، شکل، برش و جلا در آنها می تواند متفاوت باشد.

با توجه به شرایط جغرافیایی، سنگ های قیمتی از منشأ های مختلف، اغلب با ترکیبی متفاوت از عناصر در غلظت های مختلف می توانند وجود داشته باشند. شناسایی و اندازه گیری کمی چنین عناصری ممکن است امکان تشخیص منشأ سنگ های گرانبها را فراهم کند. علاوه بر این، حضور برخی از عناصر نیز موجب تسهیل تمایز بین یک سنگ قیمتی طبیعی ارزشمند و یک کریستال مصنوعی بی ارزش می شود.

با پیشرفت تکنولوژی، تأیید صحت و اعتبار سنگ های قیمتی دشوارتر شده و تقاضای فراوانی برای یک روش غیر مخرب و کارآمد برای تعیین ترکیب سنگ های گرانبها و فلزات قیمتی ایجاد می شود.

آزمایشگاه گوهر شناسی کانساران بینالود با دارا بودن دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و بهره گیری از جدیدترین متد های روز دنیا و با استفاده از کارشناسان خبره این رشته اقدام به صدور گزارش آزمایشگاهی برای گوهر ها بر اساس استاندارد های بین المللی گوهرشناسی نموده است.

تخصص ما در ارائه خدمات برای آزمایش سنگ های رنگی ، آزمایش مرواریدها ، درجه بندی الماس و شناسایی سنگهای قیمتی نهفته است.

 برای اطمینان از کیفیت بهینه ،آزمایشگاه ما به طور مداوم توسط کنترل کننده های کیفیت٬ مورد بررسی قرار می گیرد و اطمینان حاصل می کنند همه تجهیزات در سطح بهینه کار می کنند. ما همچنین قدرت فناوری های خود را به روز میکنیم و این به ما این امکان را می دهد تا به بهترین روش ممکن به متقاضیان خدمات خود را ارائه دهیم.

که این تکینک کاربر را قادر می سازد تا با سهولت و به سرعت بین یک سنگ واقعی و مصنوعی تمایز قائل شده و آنها را از هم تشخیص دهد و یا هر گونه پیشرفت شیمیایی را شناسایی کند. این تجزیه و تحلیل می تواند در هر مرحله از فرایند خرید، از مواد اولیه خام تا محصول نهایی استفاده شود.

 علاوه بر سنگ ها، فلزات گرانبها نیز می توانند برای تعیین خلوص مورد بررسی و اندازه گیری قرار بگیرند.

 محدوده آنالیز عناصر از سدیم تا اورانیوم بوده که دستگاه میتواند در محیط خلاء و یا در شرایط اتمسفر معمولی به کار خود ادامه دهد. جهت تعیین موقیت آنالیز، دوربینی با قدرت وضوح بالا امکان مشاهده جزییات نمونه و تعیین موقعیت آنالیز را فراهم می نماید. اشعه ایکس عبوری از بعضی نمونه ها نیز ساختار داخلی آن را به وضوح نمایان ساخته و اطلاعات با ارزشی را از ساختار های داخلی آنها ارائه می نماید.

 

 

 

 

نظرات:

loader

از معدن تا صنعت، همراه شما هستیم

© کلیه حقوق و محتوای این سایت متعلق به شرکت کانساران بینالود می باشد .
طراحی، پیاده سازی و پشتیبانی توسط اینتک