سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در کل به عنوان گوهرسنگ ها شناخته می شوند. باتوجه به جذابیتی که این دسته از سنگ ها در داخل و خارج از کشور دارند، می توانند بازار خوبی داشته باشند.
ادامه مطلبرئیس گروه آب زمین شناسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی به ارائه توضیحاتی درباره فرونشست تهران پرداخت.
ادامه مطلبتیمی از زمین شناسان به سرپرستی مشاور زمین شناسی دکتر "جیسون میرز"(Jayson Meyers) یک دهانه شهاب سنگ بزرگ در نزدیکی شهر "اورا باندا" در استرالیای غربی که دارای معادن طلا است کشف کردند.
ادامه مطلبمحققان موفق به کشف راز منشا سنگ های بزرگی شدند که سازه باستانی استون هنج در ویلشایر انگلستان را تشکیل می دهند.
ادامه مطلبیافته های زمین شناختی سالیان اخیر محققان پژوهشکده علوم زمین در همکاری با پژوهشگران داخلی و بین المللی نشان از تردید جدی در خصوص ماهیت گسلی افرازهای موسوم به "گسل های شمال و جنوب ری و کهریزک" دارد؛ چراکه این افرازها با ویژگی ها و ماهیت ساختاری شناخته شده از گسل ها مطابقت ندارد.
ادامه مطلبگروه جامعه: رئیس انجمن زمین شناسی ایران با تاکید بر اینکه دماوند توان زلزله خیزی بالای ۳ ریشتر ندارد، گفت: همه آتشفشان های دنیا معمولا دارای یک مخزن ماگمایی (ماده مذاب) هستند، اگر مخزن موجود در آتشفشان سرد و به اصطلاع بلوری شده باشد، آتشفشان دیگر فعالیت نخواهد داشت، شواهد نشان از آن دارد که دماوند دارای مخزن مگمایی مذاب نیست.
ادامه مطلببه اعتقاد محققان لرزه زمین ساخت رخداد خوشه ای خردلرزه ها در جنوب فیروزکوه، در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری بخش خاوری شهر تهران بوده که پهنه تلاقی قطعه خاوری گسل "مشا" با بخش باختری پهنه گسلی "فیروزکوه" بوده است.
ادامه مطلبدانشمندان "دانشگاه ساوت همپتون"(university of southampton) انگلیس در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند تا سال ۲۰۲۵ میزان کربن دی اکسید جو بیش از هر زمان دیگری طی ۳.۳ میلیون سال گذشته خواهد بود.
ادامه مطلبعناصر نادر خاکی ۱۷ عنصر را در برمی گیرد که در جدول مندلیف در گروه لانتانیت ها قرار دارند. همچنین خاک های نادر را می توان به دو گروه سبک و سنگین تقسیم کرد که گروه دوم ذخایر کمتری دارند اما باارزش تر هستند. درباره اقدامات سازمان زمین شناسی برای رشد این عناصر باید گفت وقتی ما کار اکتشاف را انجام می دهیم، پیگیر یافتن عناصر مختلف هستیم.
ادامه مطلبتغییر اقلیم و افزایش گازهای گلخانه ای در حال گسترش و توجه به دانشگاه ها و پژوهش های محققان حلقه مفقوده برنامه ریزی است.
ادامه مطلبایتنا- دانشمندان استرالیایی از طریق ردپای بسیار بزرگ موجود در سنگ ها توانستند وجود نوعی از دایناسورهای عظیم الجثه در این منطقه را تائید کنند.
ادامه مطلبدر حالی که اکثر مدل های جهانی نشان می دهد که ایران تا پنج سال آینده با افزایش بارش ها مواجه است، ولی رییس پژوهشکده اقلیم شناسی اعلام می کند که این داده نباید ما را گمراه کند؛ چرا که ایران در کنار افزایش بارش ها با افزایش میزان دما نیز مواجه است
ادامه مطلببیگ بنگ: بر اساس یک پژوهش، سوختن جنگل های بارانی در جنوب غرب آمازون (برزیل، پرو و آمازون بولیوی) باعث افزایش ذوب یخچال های طبیعی استوایی در آند می شود.
ادامه مطلبمحققان دانشگاه پکینگ چین در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند هسته درونی زمین در حال چرخش است.
ادامه مطلب